Вітаємо з днем Святого Миколая!

2018-12-19

/Files/images/svyatkumo/1324630502_1322761117_svyatiy-mikolay.jpg

За традицією, в цей день батьки вночі кладуть дітямподарункипідподушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до подарунків, для того, щоб діти вірили у чудо, звершуванесвятим Миколаємі вчилися милосердя в святого.

Вихованці ДНЗ також отримали солодкі подарунки, що чекали їх у спальнях під подушками.

В пам'ять про милосердя святого Миколая, в цей день відзначаєтьсяМіжнародний день допомоги бідним.

Святий Миколай був багатою людиною і дбав про бідних людей тих часів. Найбільш імовірно, що традиціядаруватиподарунки пішла від відомого випадку, коли одинзбіднілийчоловік не міг забезпечити своїх трьох доньокприданим. За тамтешніми звичаями, вони не змогли б вийти заміж, і, якщо б їм не вдалося знайти роботу, то довелося б дуже пагано жити. Миколай, у той час ще не єпископ, дізнавшись про це, вирішує скористатись батьківськимспадкомщоб зарадити біді. Протягом трьох ночей він пробирався до убогої хатини та щоразу закидав крізь вікно у кімнату, де ночували сестри, шматзолота— на придане для кожної з дочок. Крім того, святий Миколай бажав, щоб ті три дочки не знали хто їм закидав це золото.

Ймовірно, ця традиція пішла зсередньовічноїНімеччини, де напередодні свята батьки презентували дітям новийзимовий одяг. З часом це почали робити таємно, вночі, щоб діти вірили в чудеса святого. Згодом почали також даруватиласощі:горіхи,сухофруктита особливі солодкі хлібці з сушеними грушами; шкільне приладдя, іграшки, які клали в нові чи начищені та відремонтовані старі черевики, які ставили поблизукамінів, чи у панчохи, які вішали на каміни. Діти вірили, що святий саме через камін закидає в дім подарунки. Неслухняних дітям клали в'язку різок. Вважалося, що імена тих хто гідний чи не гідний подарунка записувалися в Золотій книзі, якою володів святий Миколай.

Кiлькiсть переглядiв: 174