Всесвітній день дитини

2023-11-20

/Files/images/2023/332033_1.jpg

Євроклуби закладів освіти Шевченківського району провели різноманітні цікаві заходи до Всесвітнього дня дитини, який щорічно відзначається 20 листопада: вікторини, квести, конкурси малюнків та постерів, засідання круглих столів, зустрічі.

За даними ООН, щороку одинадцять мільйонів дітей помирають, не доживши до свого п'ятого дня народження, а ще десятки мільйонів без лікування залишаються фізично чи розумово хворими. Багато з цих смертей викликані хворобами, які є наслідками злиднів, невігластва, дискримінації та насильства, але могли бути виліковними за сприятливих умов.

Всесвітній день дитини покликаний привернути увагу суспільства до проблеми захисту дітей та розвитку середовища, дружнього до дитини.

Кожна мить дитинства має бути наповнена радістю, чудесами, відкриттями навколишнього світу. На жаль, війна, яку веде Росія в Україні, лишає дітей щасливого дитинства українських дітей та загрожує їх життю.

В Харкові відкритий монумент на згадку про загиблих дітей. У Всесвітній день дитини квітів, іграшок, смаколиків біля монумента значно побільшало…

Кiлькiсть переглядiв: 46